Інтенсивність боїв впала, та ворог просунувся біля Новопокровського: карта бойових дій 7 травня

Приблизний час читання 1 хв. читання

Детальніше про те, як змінилась ситуація на фронті, де наступає противник, втрати ворога – розповідає 24 Канал з посиланням на ранкове зведення Генштабу Збройних сил України та онлайн-мапу DeepState.

Дивіться також Окупанти втратили ще один Су-34: хронологія 804 дня війни

Де просуваються росіяни

Аналітики DeepState опівночі оновили мапу бойових дій зазначивши, що ворог просунувся біля Новопокровського.

Кількість бойових зіткнень зменшилась

Кількість бойових зіткнень дещо зменшилась: їх було зафіксовано 97, порівняно зі 125, у попередні дні.

За добу російські війська завдали 2 ракетних та 83 авіаційних удару, здійснили 101 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та селищах.

Під авіаційними ударами були населені пункти Грем’яч Чернігівської області; Олексіївка, Мінакове, Білопілля, Ворожба Сумської області; Золочів, Петроавплівка, Борова Харківської області; Стельмахівка, Білогорівка Луганської області; Андріївка, Дружба, Прогрес, Стара Миколаївка, Калинове, Новоолександрівка, Іванівка, Новоселівка Перша, Сокіл, Вовче, Євгенівка, Новопокровське, Антонівка, Водяне, Урожайне Донецької області та Червоний Маяк і Іванівка на Херсонщині.Під артилерійським вогнем було понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Під артилерійським вогнем було понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У ЗСУ прокоментували ситуацію щодо підриву мосту біля Часового Яру

Ситуація на усіх напрямках

Останні зведення Генштабу Збройних сил України та аналіз онлайн-мапи DeepState дозволяють нам отримати детальну картину того, як змінилась ситуація на фронті у боротьбі з російською агресією. За даними DeepState, наступ противника відзначився на Новопокровському напрямку, де російські війська просунулися вперед.

Згідно зі зведеннями Генштабу, варто зазначити, що кількість бойових зіткнень в останні дні дещо знизилась і склала 97, порівняно зі 125, зареєстрованими раніше. Проте треба наголосити, що російські війська продовжують активно використовувати ракетні і авіаційні удари, а також артилерійський обстріл. У рамках цих акцій були нанесені удари по населених пунктах Донецької, Луганської, Чернігівської, Сумської, Харківської та інших областей.

Хоча кількість атак зменшилась на Авдіївському та Бахмутському напрямках, наші захисники все ще відбивають численні атаки та стримують ворога в районах населених пунктів Новоолександрівка, Новопокровське, Білогорівка та інших.

Варто зазначити, що ситуація щодо підриву мосту біля Часового Яру була відкоментована представниками ЗСУ, які стверджують, що відновлення цієї важливої комунікаційної лінії потребуватиме значних зусиль та часу. Це може вказувати на те, що ворог намагається активізувати свої дії та використовувати будь-які можливості для дезорганізації комунікації та руху ЗСУ.

Зважаючи на цей аналіз ситуації, можна передбачити, що конфлікт на сході України буде продовжуватись і вимагатиме подальшої дипломатичної та військової стратегії з боку української влади. Плани російського ворога щодо подальшого наступу та агресії можуть зазнати змін, але тривожна ситуація на фронті залишається актуальною.

Джерело: 24tv.ua

+ There are no comments

Add yours