Карта бойових дій в Україні станом на 18 квітня | Chas.News

Приблизний час читання 1 хв. читання

Протягом минулої доби відбулося 87 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 57 авіаційних удари, здійснив 89  обстрілів з РСЗВ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку ворог 4 рази атакував наші позиції в районі населеного пункту Новосергіївка Харківської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 24 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку  захисниками відбито 19 атак в районах населених пунктів Семенівка, Новобахмутівка, Очеретине, Новокалинове, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське та Новоукраїнка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Водяне, Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації,  23 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти, за підтримки авіації, 5 разів атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, російські загарбники здійснили 3 безуспішні атаки на позиції наших військ.

Водночас, українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника.  Підрозділами ракетних військ завдано ураження по складу боєприпасів та іншому важливому об’єкту противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 11—17 квітня

Протягом минулої доби відбулося 87 бойових зіткнень, і це ще один показник, що конфлікт на сході України не згасає. За даними Генштабу ЗСУ, противник завдав 4 ракетних та 57 авіаційних ударів, а також здійснив 89 обстрілів з РСЗВ.

Дуже важливо відзначити, що конфлікт триває на різних напрямках. Напрямки, такі як Волинський та Поліський, ще не показали значних змін в оперативній ситуації. Однак, на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує виявляти активну військову присутність та проводити диверсійну діяльність, намагаючись завадити переміщенню українських військових на загрозливі напрямки.

Також слід звернути увагу на те, що бойові дії тривають на Донеччині та Луганщині. На Куп’янському напрямку було зафіксовано атаки на українські позиції в районі населеного пункту Новосергіївка Харківської області. Підрозділи Сил оборони зуміли відбити ці атаки, але це свідчить про активні дії противника в даному районі.

Також важливо зауважити, що українські війська продовжують активно діяти та завдають загарбницьким військам втрат в живій силі та техніці. Проведені удари авіації Сил оборони та ракетних військ по зосередженню особового складу противника показують, що Україна не лише відбиває атаки, але й активно контруює.

Продовження бойових дій на сході України свідчить про те, що цей конфлікт далеко від розв’язання. Незважаючи на зусилля багатьох сторін, ситуація залишається напруженою. Важливо, щоб міжнародна спільнота продовжувала слідкувати за розвитком подій та використовувала всі свої зусилля для врегулювання конфлікту і забезпечення миру на території України.

Джерело: chas.news

+ There are no comments

Add yours