Понад сотні бойових зіткнень, росіяни тиснуть на Сході: огляд карти бойових дій 4 травня

Приблизний час читання 1 хв. читання

Варто зазначити, що Росія також намагається вибити українських захисників і на лівобережжі Херсонщини та на Запорізькому напрямку. Однак наступ ворога там не такий інтенсивний.

Дивіться також Харків атакували “Шахедами”, масштаби обстрілу: хронологія 801 дня війни

Яка ситуація на фронті 4 травня

Протягом минулої доби на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найбільші бої точилися на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Росія продовжує обстрілювати Україну

За добу Росія завдала 5 ракетних та 105 авіаційних ударів по нашій країні, здійснила 91 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу Shahed. Усі їх збили сили ППО.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти:

  • Баранівка Сумської області;
  • Борова, Куп’янськ Харківської області;
  • Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області;
  • Спірне, Терни, Ямполівка, Торське, Лиман, Верхньокам’янське, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Диліївка, Нью-Йорк, Вовче, Калинове, Желанне, Веселе, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Комишівка, Карлівка, Богоявленка, Євгенівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області;
  • Роботине Запорізької області,
  • Кринки на Херсонщині.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Втрати ворога колосальні: успішні операції ЗСУ

Попри все, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам великих втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та 3 пунктах управління противника. А підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління та 2 артилерійським засобам російських загарбників.

Росія продовжує активну воєнну діяльність проти України, здійснюючи численні ракетні та авіаційні удари, а також обстріли з РСЗВ. За останню добу було зафіксовано 5 ракетних та 105 авіаційних ударів, а також 91 обстріл з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Варто зазначити, що усі безпілотні літальні апарати типу Shahed, що були використані противником, були успішно збиті силами протиповітряної оборони України.

Однак навіть при такому активі військових операцій, українські війська продовжують успішно стримувати ворога. Зокрема, найбільші бої розгортаються на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Усі атаки противника вдало відбито, що свідчить про готовність та високий професіоналізм українських військових.

Однак ситуація на військових напрямках Сіверського та Слобожанського залишається складною. Російські війська зберігають військову присутність у прикордонних районах та проводять активну диверсійну діяльність з метою не допустити перекидання українських сил на ці напрямки. Також ставиться зусилля на зміцнення мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Слід також звернути увагу на напрямок Херсонської області, де Росія намагається вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом останньої доби було зафіксовано 11 безрезультатних атак. Це свідчить про напружену обстановку на цьому напрямку та намір Росії продовжувати воєнні дії.

Загалом, українські сили продовжують проводити успішні операції проти окупаційних військ. У минулу добу авіація Сил оборони завдала ударів по важливих об’єктах противника, а підрозділи ракетних військ також вразили цілі в розташуванні ворожого особового складу та техніки.

Успіхи українських військових в підтриманні оборони та завданні втрат противнику є виявом нашої силової позиції та головного завдання – захисту території та національних інтересів України у воєнний період.

Джерело: 24tv.ua

+ There are no comments

Add yours