ЗСУ відбили 50 атак ворога на Авдіївському напрямку: карта бойових дій 3 травня

Приблизний час читання 1 хв. читання

Протягом минулої доби відбулося 134 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Дивіться також Росія вдарила по Донеччині із “Градів” та вбила 12-річну дитину: хронологія 800 дня війни

Яка ситуація на напрямках фронту

Волинський та Поліський напрямки. Оперативна ситуація на цій ділянці залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

Куп’янський напрямок. Збройні Сили України відбили 12 атак в районах населених пунктів Новоєгорівка, Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

Лиманський напрямок. Ворог 15 разів атакував позиції наших захисників в районах Греківки, Невського та Серебрянського лісництва на Луганщині та населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

Бахмутський напрямок. Українські захисники відбили 22 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Виїмка, Спірне, Новий, Кліщіївка та Іванівське Донецької області.

Яка ситуація на Бахмутському напрямку: дивіться на карті

Авдіївський напрямок. Сили оборони відбили 50 атак в районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Семенівка, Новоолександрівка, Новопокровське, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

Ворог завдає численних атак на Авдіївському напрямку: дивіться на карті

Новопавлівський напрямок. Українські захисники продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка та Урожайне Донецької області, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

ЗСУ стримують ворога на Новопавлівському напрямку: дивіться на карті

Оріхівський напрямок. Противник 2 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Херсонський напрямок. Загарбники не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, ворог здійснив 8 безуспішних атак на позиції наших військ.

Втрати ворожих військ

  • Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та 1 зенітно-ракетному комплексу противника.
  • Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 складах боєприпасів, 1 засобу ППО, 2 артилерійських системах та 1 зенітно-ракетному комплексу противника.
  • Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила на війні з Україною 472 140 своїх військових за вбитими та пораненими. З них 1 270 за минулу добу.

Протягом минулої доби в Східній Україні тривали адекватно нинішній ситуації напади з боку ворога. Помимо регулярних обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військових і населених пунктів, ворог завдав 3 ракетних удари та 70 авіаційних ударів.

Хоча ситуація на фронті залишається досить незмінною, з розгортанням ворожих військ у периферійних районах і населених пунктах продовжуються незліченні бойові зіткнення. Ворог активно використовує свою військову присутність у прикордонних районах, проводячи диверсійні операції з метою перешкодити українським військам розгорнутися на загрозливих напрямках.

Зокрема, учора Збройні Сили України відбили численні атаки в різних районах областей. Слід зазначити, що Авдіївський напрямок виявився особливо гарячим, з 50 атаками з боку ворога, але українські захисники вдало здержали стрімкий наступ противника.

У відповідь на агресію, Сили оборони України здійснили серію ударів за допомогою авіації та ракетних військ по концентраціях противникового особового складу та важливих військово-стратегічних об’єктів. Втрати ворожих військ за останню добу сягли 1 270 військових, що є ще одним підтвердженням злиденного положення противника.

Загалом, розгортання бойових нарадив в Україні свідчить про те, що хоча ворог активно продовжує атакувати українські позиції, Сили оборони успішно встояли проти його наступів. Усі усунені загрози свідчать про високий рівень підготовки та наступності військових сил України.

Джерело: 24tv.ua

+ There are no comments

Add yours