Коли стартує “Євробачення-2024” і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Приблизний час читання 1 хв. читання

Завдяки перемозі шведської співачки Loreen у 2023 році пісенний конкурс “Євробачення-2024” приймає Швеція. Місцем для проведення шоу шведи обрали Мальме – місто на півдні країни, де вже двічі проходив цей масштабний захід: у 1992 та 2013 роках. Коли починається “Євробачення” у 2024 році і які країни-учасниці вийдуть на сцену у першому півфіналі – далі у нашому матеріалі.

Коли перший півфінал “Євробачення-2024”

У 2024 році пісенний конкурс стартує у вівторок, 7 травня. Телеглядачі та гості шоу побачать виступи 15 учасників, включаючи alyona alyona і Jerry Heil, які представляють Україну на “Євробаченні-2024”.

Читайте також: alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для “Євробачення-2024”.

Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Також у першому півфіналі виступатимуть конкурсанти з Великої Британії і Німеччини (країни-засновниці конкурсу) та Швеції (переможця “Євробачення-2023”). Представники країн “Великої п’ятірки” та країни-господарки конкурсу вперше виконають свої пісні наживо разом з іншими учасників шоу – це нововведення організаторів “Євробачення-2024”.

Річ у тім, що Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія та Іспанія, а також країна, яка перемогла у минулорічному конкурсі, обходять півфінали та автоматично потрапляють у фінал. Попередні роки у півфіналах показували лише короткі уривки з генеральних репетицій кожної з цих країн, а самі виступи були лише у гранд-фіналі.

Читайте також: Шанси України на перемогу в “Євробаченні-2024” знову підвищилися: новий прогноз букмекерів.

Хто виступить у першому півфіналі “Євробачення-2024”

Учасники вийдуть на сцену у такому порядку:

  1. Кіпр: Силія Капсіс – Liar
  2. Сербія: Teya Dora – Ramonda
  3. Литва: Silvester Belt – Luktelk
  4. Ірландія: Bambie Thug – Doomsday Blue
  5. Україна: alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria
  6. Польща: LUNA – The Tower
  7. Хорватія: Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim
  8. Ісландія: Хера Бьорк – Scared of Heights
  9. Словенія: Raiven – Veronika
  10. Фінляндія: Windows95man – No Rules!
  11. Молдова: Наталія Барбу – In the Middle
  12. Азербайджан: Fahree та Ількін Довлатов – Özünlə apar
  13. Австралія: Electric Fields – One Milkali (One Blood)
  14. Португалія: Іоланда – Grito
  15. Люксембург: Талі – Fighter

Фото: corp.suspilne.media

З учасниками першого півфіналу “Євробачення-2024” та їхніми конкурсними піснями можна ознайомитись тут.

Цікаві новини для вас:

Шведський вибір міста Мальме для проведення “Євробачення-2024” вже сам по собі є цікавою і важливою подією. Це місто вже двічі приймало конкурс – у 1992 та 2013 роках. Таким чином, Швеція продовжує свою традицію гостинності та відвертості для культурних подій світового масштабу.

Перше, що привертає увагу – це дата початку конкурсу. У 2024 році “Євробачення” стартує в незвичайний день для цього заходу – у вівторок, 7 травня. Це може бути стратегічним кроком організаторів, щоб залучити більше глядачів і зробити конкурс ще більш значущим подією для світової аудиторії.

Ознайомившись з переліком країн-учасниць першого півфіналу “Євробачення-2024”, можна стверджувати, що нам очікує багато цікавих, різножанрових інтерпретацій музики. Зберігається традиція представників “Великої п’ятірки” та країни-господарки автоматично потрапляти у фінал. Але нововведення організаторів виконати їхні пісні разом з іншими учасниками першого півфіналу обіцяє бути дуже цікавим для глядачів. Це дозволить уникнути ситуації, коли глядачі бачать лише короткі уривки виступів країн “Великої п’ятірки” в півфіналах і не мають можливості оцінити їх повністю до фіналу.

Україна буде представлена артистами alyona alyona і Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria”. З урахуванням популярності цих артистів та їхнього сильного представлення на міжнародній сцені, є підстави для оптимізму щодо успіху України на “Євробаченні-2024”. Однак, не слід забувати, що конкурс є дуже конкурентним і результати можуть бути неочікуваними.

Також варто звернути увагу на різноманітність географічного походження учасників першого півфіналу. Представлені країни від Європи до Австралії відображають широкий діапазон музичних стилів та музичну культуру. Це спричинить ярке і різноманітне шоу з численними незабутніми виступами.

З огляду на ці факти, можна прогнозувати, що “Євробачення-2024” буде незабутнім заходом, який об’єднає не лише учасників, а й глядачів з усього світу. Що стосується переможця, це чисто індивідуальна оцінка, але учасники з України мають всі шанси на успіх і можуть показати неймовірне представлення на цьому престижному конкурсі.

Джерело: apostrophe.ua

+ There are no comments

Add yours