Вже сьома петиція з вимогою не зупиняти транспорт під час тривог набрала голоси

Приблизний час читання 1 хв. читання

Київська влада повинна врахувати петицію, яка вимагає скасування зупинки громадського транспорту під час повітряних тривог. Ця ситуація призводить до занепаду муніципального транспорту, втрати коштів містом і додаткових витрат на пересування для киян. Вимогу підтримали більше шести тисяч людей, і тепер петицію мають розглянути владні структури. Також варто зазначити, що Київ єдине місто в Україні, де така практика існує. Раніше аналогічні звернення відхилили, пов’язуючи їх затримкою в пересуванні громадян під час потенційної атаки. Проте, підтримуючи петицію, автор заявив, що Київ вже добре забезпечений системою ппо, і немає необхідності продовжувати таку практику. Вирішуючи це питання, Київська влада має врахувати інтереси киян та гостей міста.

Вероніка Кіреєва



Фото: “ТиКиїв”

Вже сьома петиція до влади Києва з вимогою скасувати зупинку наземного громадського транспорту під час повітряних тривог набрала необхідну для розгляду кількість підписів.

Автор звернення, Максим Потапенко, пише, що поки у столиці під час тривог зупиняють увесь муніципальний наземний транспорт, то маршрутки, таксі та приватні авто продовжують возити пасажирів. Така ситуація, на його думку, призводить до того, що муніципальний транспорт занепадає, бюджет міста втрачає кошти, а кияни не тільки запізнюються на навчання чи роботу, а й витрачають більше грошей на пересування містом.

Київ вже добре прикритий ППО, в місто повернулося дуже багато людей і тривог стало менше! Годі вже годувати приватних перевізників і грати в їхніх інтересах — час подумати про киян та гостей міста, — пише автор петиції.

Він додає, що Київ — єдине в Україні місто, де громадський транспорт зупиняється під час повітряних тривог. Та вимагає “зупинити цю ганебну практику в інтересах маршруток”.

Тепер, коли петиція набрала понад шість тисяч підписів, її має розглянути столична влада. Попередні шість звернень з аналогічною вимогою у КМДА відхилили.

Своє рішення не скасовувати зупинку громадського транспорту під час тривог влада Києва раніше пояснила тим, що не бажає брати на себе відповідальність за життя та здоров’я пасажирів у разі, якщо вони постраждають під час російської атаки.


Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

8c937443-310b-4242-a60b-9a31964a791c.jpg - Вероніка Кіреєва


Редакторка

Джерело: tykyiv.com

+ There are no comments

Add yours