Знай наших: збірна України з хокею виграла Чемпіонат світу 2024 у Дивізіоні IB та підвищилася у класі

Приблизний час читання 1 хв. читання

Фото: IINF

У Литві завершився чемпіонат світу з хокею у Дивізіоні IB, де збірна України виборола перемогу. Підопічні Дмитра Христича у поєдинку проти господарів турніру перемогли з рахунком 4:1, здобувши “золото” турніру та путівку до Дивізіону IА, де востаннє виступали у 2017-му.

Варто зазначити, що тепер наступного року “синьо-жовті” будуть боротися за вихід до еліти.

Вирішальний поєдинок за перше місце у дивізіоні та підвищення у класі закінчився тріумфом “синьо-жовтих” з рахунком 4:1.

Гра розпочалася відразу з перевагою наших хокеїстів. За перші 10 хвилин українці двічі отримали право на гру в більшості.

Збірна України з хокею, Чемпіонат світу

Фото: IINF

Саме друга така нагода дозволила підопічним Христича відкрити рахунок, коли Даніїл Трахт після передачі Ігоря Мережка потужно вистрілив у ближній кут воріт суперників.

У другому періоді команди діяли на зустрічних курсах. Господарі льоду досить часто грали жорстко. Українці знову заробили вилучення для суперників, але більшість реалізувати не змогли. На 31-й хвилині наша команда несподівано подвоїла перевагу – Трахт оформив дубль.

А в третьому періоді наша команда закинула знову – точний кидок виконав Андрій Денискін. Після цього литовці відіграли одну шайбу зусиллями Еймантаса Норейки, але останнє слово в цьому поєдинку було за українцями – Олександр Пересунько забив вже у порожні ворота суперника.

Таким чином, збірна України фінішувала на ЧС-2024 у Дивізіоні IB, який відбувався у Литві, з п’ятьма перемогами у п’яти матчах. Раніше наша команда:

Збірна України з хокею, Чемпіонат світу

Фото: IINF

Збірна України з хокею, Чемпіонат світу

Фото: IINF

Збірна України з хокею, Чемпіонат світу

Фото: IINF

Наступного року підопічні Христича зіграють у другому за силою дивізіоні IА світового хокею.

Нагадаємо, що в Албанії на чемпіонаті світу зі швидких шахів (рапіду) переміг 10-річний Олексій Наконечний з Трускавця.

Джерело: rubryka.com

+ There are no comments

Add yours