Карта бойових дій в Україні станом на 26 квітня 2024 року | Chas.News

Приблизний час читання 1 хв. читання

Протягом минулої доби відбулося 114 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з РСЗВ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог провів 20 атак в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області; Торське, Терни, Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито понад 30 атак в районах населених пунктів Очеретине, Уманське, Невельське, Керамік, Бердичі, та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби здійснив 3 безуспішні атаки позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по двом пунктах управління, восьми районах зосередження особового складу та трьох зенітно-ракетних комплексах противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада підтримала створення реєстру постраждалих людей через агресію рф

Протягом минулої доби, в Україні відбулося 114 бойових зіткнень, в результаті яких ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, а також здійснив 66 обстрілів з РСЗВ. Останні події на фронті разом із зміщенням лінії фронту та оперативною ситуацією, вимагають ретельного аналізу і переосмислення.

За даними Генштабу ЗСУ, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка не зазнала суттєвих змін. Це свідчить про стабілізацію ситуації на цих напрямках, хоча не можна виключати можливість небезпеки і нових протидій діям противника.

У той же час, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує мати військову присутність у прикордонних районах і займається диверсійною діяльністю з метою недопущення наших військ на загрозливі напрямки. Це підкреслює необхідність посилення заходів контролю та безпеки відносно кордону, а також вдосконалення стратегії протидії диверсійним акціям противника.

На Куп’янському напрямку зазначається, що воїни зуміли відбити 10 атак в районах населених пунктів. Це свідчить про високий рівень готовності та ефективності наших військових підрозділів, проте слід зазначити, що наступ противника є постійною загрозою, тому необхідно триматися насторожі й посилювати заходи контролю ситуації.

Аналогічна ситуація спостерігається на Лиманському напрямку, де противник провів 20 атак на райони населених пунктів. Демонстрація сили та активізація противника свідчать про небезпеку загострення ситуації в цьому регіоні.

На Бахмутському напрямку нашими військами відбито 26 атак на райони населених пунктів. Це свідчить про важливу оборонну перемогу сил України, однак недооцінювати опір противника та його можливості небезпечно. Рішучість та готовність до контрнаступу є необхідною у даній ситуації.

Авдіївський напрямок залишається одним з найгарячіших районів, де нашими захисниками відбито понад 30 атак на райони населених пунктів. Противник продовжує активізувати свої дії, але мужність та відвага українських військових дають надію на успіх у протистоянні з агресором.

На Оріхівському напрямку противник також продовжує проводити атаки, що свідчить про його нестриману агресивність та намагання прорвати оборону наших військ. Важливо підтримувати оборонні позиції у даному районі та удосконалювати стратегію відповіді на атаки.

На Херсонському напрямку ворог також не збирається відмовлятися від своїх намірів та здійснює атаки на позиції наших військ. Це постійна загроза, яка потребує посилення оборонних заходів та стратегічного планування для ефективного протидії ворогу.

Загалом, стан військової ситуації в Україні є небезпечним та напруженим. Однак, не зважаючи на активні дії противника, наші воїни продовжують успішно завдавати ворогу відповіді та здійснювати контрнаступи, запобігаючи його подальшим атакам. Важлива роль у забезпеченні безпеки та стабільності України на постійній основі відводиться підтримці від населення та міжнародних партнерів, які повинні продовжувати свою активну діяльність у підтримку України у боротьбі проти російської агресії.

Джерело: chas.news

+ There are no comments

Add yours